home
maleri
maleri
grafik
akvareller
tekst
diplom
cv
links
kontakt
diplom
Iben Munnecke havde ved sin afgangsevaluering på Exit-udstillingen udstillet en række grafiske tryk udført som farveætsninger og litografier. Motiverne var gennemgående hår og frisurer der i en fabulerende streg transformeredes til sole og figurer. Farverne var enkle og rene med brudte koloristiske nuancer navnlig i ætsningerne. Ophængningen var gennemført og stram. Dette gav indtryk af en kunstner der i det grafiske medie kunne arbejde metodisk og med sans for både detaljer og helhed.

Iben Munnecke redegjorde for sit arbejde med de forskellige billeder, sine motiver, sit farvevalg og det processuelle i de gentagelser grafikken skaber muligheder for. Kunstneren fortalte om sit forhold til tegning og maleriet og den ro det har afstedkommet at koble til et grafisk udtryk der kræver kontrol med virkemidler og eliminerer maleriets ofte forvirrende mange valgmuligheder. De grafiske blade fremstod således i et sikkert felt mellem det spontane og kuglepenneagtige tegnede og modne maleriske overvejelser.

Censorerne hæftede sig ved den fine ophængning hvor navnlig de litografiske arbejder rummede et nutidigt islæt ved deres ligefremme og udførelse i en farve per tryk. Iben Munnecke er god tegner der balancerer mellem det pågående og lyriske i værket, Som sådan rummer hendes arbejder humor og energi. Iben Munneckes arbejder på Exitudstillingen viser en umiddelbar kunstner der med stor selvfølgelighed har indtaget det kunstnerisk medie hun har valgt.

København. 30 juni. 2005

Professor Erik Steffensen
Censor Peter Land
Censor Peter Bonde